Gülermak’ın Halka Arzında Talep Toplama Süreci Başladı: GLRMK Ne Kadar Lot Dağıtacak?
Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ için halka arz talep toplama süreci başladı. İşte GLRMK halka arzıyla ilgili merak edilenler.
Gülermak halka arzı, “GLRMK” kodu ile QNB Invest liderliğindeki 43 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek ve 10 Ocak’a kadar sürecek.
Şirketin halka arz bedeli, pay başına 125 lira olarak belirlenmiştir. 22 milyon 600 bin lira nominal değerli paylar sermaye artırımı; 9 milyon 700 bin lira nominal değerli paylar ise ortak satışı kapsamında satışa sunulacaktır. Toplamda 32 milyon 300 bin lira nominal değerli payın satışı planlanmakta ve bu süreçten 4 milyar 37 milyon 500 bin lira gelir hedeflenmektedir.
Ek satış gerçekleştirildiğinde, 6 milyon 460 bin lira nominal değerli payların ortak satışı ile halka arzın büyüklüğünün yaklaşık 4 milyar 845 milyon liraya ulaşması hedefleniyor. Halka arz sonrası ek satış dahil halka açıklık oranının ise yüzde 12,01 olarak olması bekleniyor.
Şirketin Katılım Finans İlkeleri’ne uygun olmadığı için payların Katılım Endeksi içerisinde işlem görmesi öngörülüyor.
Halka arzda, katılım sayısına bağlı olarak 250 bin katılıma 49 lot, 500 bin katılıma 24 lot, 1 milyon katılıma 12 lot, 1,5 milyon katılıma 8 lot, 2 milyon katılıma 6 lot pay dağıtılması planlanmaktadır.
“Rekabet avantajına sahip olduğumuzu düşünüyorum”
Gülermak Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tuncer, şirketin kurucusu Vildan Güleryüz’ün 1958’de adını taşıyan bir firma ile inşaat sektörüne girdiğini ve 1976’da firmanın isminin Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt AŞ olarak değiştirildiğini belirtti.
Tuncer, o dönemde Türkiye’de bir sanayi atılımı yaşandığını ifade ederek, “Bu nedenle Vildan Bey daha çok sanayi tesislerine, endüstri müteahhitlerine yoğunlaştı. Ancak son 20 yıldır bu sektörden bir miktar uzaklaştık ve demir yolları, özellikle şehir içi demir yolu alanına odaklandık. Şu anda 7 ülkede şehir içi ve şehirler arası demir yolları ile otoyol projeleri yürütüyoruz.” dedi.
Gülermak’ın çok yönlü bir iş yaptığını vurgulayan Tuncer, sektörlerinde lisanslamadan anahtar teslim projelere kadar geniş bir yelpazeye sahip olduklarını belirtti.
Projelerin her yönüyle ilgilendiklerine değinen Tuncer, “Yanında başka bir desteğe ya da elektromekanik firmasına ihtiyaç duymadan hem sistem entegrasyonunu yapabiliyoruz hem de inşaat sistemlerini kurabiliyoruz. Dolayısıyla, özel bir iş yaptığımıza inanıyorum. Dünya genelinde bu tür firmaların sayısı az. Türk firması olarak, 7 ülkede faaliyet gösteren özel bir firma olmakla birlikte, bu nedenle rekabet avantajımıza sahip olduğumuzu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
“Odak noktamız, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde cirolarımızı artırmak”
Dünyada şehir nüfusunun köylere kıyasla daha hızlı arttığını ve bu durumun firmalarına önemli bir avantaj sağladığını belirten Tuncer, “Şehirler büyüdükçe, şehir içi ulaşım daha kritik hale geliyor. Ayrıca, şehir nüfusları arttığında, şehirler arası ulaşım da önem kazanıyor. Bu nedenle, sektörün bu yönde gelişimi bizim için önemli bir fırsattır.” dedi.
Bu sektördeki potansiyelin büyük olduğunu kaydeden Tuncer, “Hala aşmamız gereken çok yol var. Şu anda 7 ülkede faaliyet gösteriyoruz ve bu sayıyı artırmaya niyetimiz var; ancak asıl hedefimiz, mevcut bulunduğumuz ülkelerdeki cirolarımızı artırmaktır. Genel koşullar, bizim için avantaj sağlıyor.” şeklinde konuştu.
Aralık ayının en fazla kazandıran yatırım aracı belli oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayında enflasyonla indirgendiğinde en yüksek reel getirinin BIST 100 endeksinde gerçekleştiğini açıkladı.